PP Nordica Denmark 5 Referencer 5 Genbrugscenter – Århus

Genbrugscenter – Århus

En genbrugsstation af genbrug

Den nye og udvidede Lisbjerg Genbrugsstation i Århus Nord slog i denne måned portene op for områdets beboere og erhvervsliv.

Anlægget er cirkulært på alle tænkelige niveauer.

Genbrugspladsen er dels nemmere at anvende, og dels sikres en højere effektivitet i kraft genbrugspladsens runde udformning. Samtidigt er der i det største omgang muligt benyttet genbrugsmaterialer indsamlet på blandt andet byens øvrige genbrugsstationer, herunder jord, grus, træ og beton. Og som cirklen over i’et er der i øvrigt benyttet materialer med et væsentligt genanvendelsespotentiale.

I projekteringen har rådgiveren, MOE, for bygherren‚ Kredsløb, efterspurgt innovative byggematerialer, hvor til der kunne dokumentere et væsentligt genanvendelsespotentiale i kraft af materialets LCA.

Hos PP Nordica fik vi derfor æren af at levere fiberarmeringen til betonenkonstruktionen i hhv. terrændækkets øvre (180 mm) og nedre (260 mm) slidlag. Med en 3 kg/m3 DURUS EasyFinish fiberarmeringsløsning har vi derved bidraget til etableringen af dette helt særlige genbrugseventyr med beregninger og dokumentation forestået af ingeniørfirmaet PPCD.

Blandt andet som følge af, at DURUS EasyFinish-armeret beton efter end levetid kan bruges nok engang som vejfyld, og derved indgå i endnu et bæredygtigt fremtidigt byggeri. Og sådan kan det ellers gå i ring.

Dét kan man da kalde cirkulær økonomi.

Anvendelsesområder

Terrændæk

Bygningstyper

Kyst, havne, broer og anlæg

Region

Midtjylland

TILMELD NYHEDSBREV

Vær opdateret med de seneste nyheder og informationer for PP Nordica – tilmeld dig nyhedsbrevet. Vi behandler oplysningerne nedenfor fortroligt.

Du har tilmeldt dig!